Contact
 
Foto's
 
Ligging
 
Beschrijving
 
 
 
 
 
Gegevens
 

type project : eengezinswoning met kantoren te ZOERSEL

datum van realisatie : 2008

totale oppervlakte grond : 730 m²
totale oppervlakte woning : 282 m²
kelder : 12.00 m²
gelijkvloers : 170 m²
verdieping : 100 m²

K-peil : 30
E-peil : 58

 
gelijkvloers   verdieping
 
 
beschrijving
 
In de groene oase werd begin 2008 een strakke staalbouwwoning opgericht. Deze woning is volledig geconcipieerd vanuit de omliggende natuur die dan ook steeds voelbaar is van binnenuit de woning. Door de aanwezigheid van deze natuur werd beroep gedaan op een boomchirurg om deze natuur in de mate van het mogelijke te bewaren. De woning wordt qua functies en vormelijkheid in 2 duidelijke delen opgesplitst. Vooraan het perceel onstaat er een kantoor/praktijkgedeelte dat wordt gescheiden van het privť gedeelte door een buiten patio. Door de openingen in de gevels van de woning steeds te oriŽnteren naar de achterzijde ontstaat er een grote intimiteit binnenin de woning. Zowel de voorgevel als de zijgevels zijn, met uitzondering van het bakraam in de keuken, volledig gevrijwaard van perforaties. Het praktijkgedeelte is door de gesloten voorgevel volledig gericht op de patio via een grote profielloze glaspartij van 9m60 op 3m00. De wand met de straatzijde is over de volledige breedte geconcipieerd als kastenwand en dient dus als ruime berging binnen deze ruimte. Het gelijkvloers bestaat verder uit een centrale verbindingszone, een riante leefruimte met open keuken, vestaire, technische berging en een gelijkvloers toilet. Vanuit de leefruimte is er toegang tot de tuin via een groot schuifraam van 3m00 op 3m00. Deze 3m00 hoogte vormt de plafondhoogte voor de gehele woning en zorgt zo samen met de enorme glaspartijen voor een extra lichte en volumieke woning. De glaspartijen zijn doorheen de woning steeds verdiepingshoog met uitzondering van het bakraam in de keuken.
De verdieping van de woning bestaat uit 2 identieke kinderkamers van ieder 11 m≤ gescheiden van elkaar door een aparte kinderbadkamer. De kinderkamers hebben een aparte dressing. Deze zone geeft eveneens toegang tot een apart nachttoilet. In het oudergedeelte bevindt zich een afzonderlijke dressing. In het verlengde van deze zone is nog een ingemaakte kast ontworpen die berging biedt aan extra kleding en bed gerelateerde benodigdheden. Deze kastenwand wordt verlicht via een indirecte verlichting ingewerkt in het plafond. Tegen de zijwand van de bovenverdieping is er plaats voor een bed van 2m00 op 2m20. In het verlengde van de masterbedroom bevindt zich na een nis voor de plasma, het badkamervolume met aparte inloopdouche. Vanuit beide ruimten is er een enorme openheid naar de tuin toe via een glaspartij van wederom 9m60 op 3m00.
 
Technische beschrijving