Contact
 
Foto's
 
Ligging
 
Beschrijving
 
 
 
 
Technisch
 
Doorheen de gehele woning is er steeds uitgegaan van een goede afweging tussen comfort en verbruik.
Met deze gedachtengang werd er gestreefd naar het creren van een energiezuinige woning met een laag K- en E-peil : K30 en E58 ( realisatiedatum 2008 - norm : K45 en E100 ). Dit vertaalt zich op verschillende vlakken. Zo bestaat het verwarmingssysteem uit een warmtepomp ( VIESSMANN - VITOCALL 350G ) van het type AARDE - WATER met verticale sondes.
4 sondes van 65 meter diepte ontrekken warmte aan de bodem die via de warmtepomp wordt opgepompt tot een temperatuur van 50C. Deze warmte zorgt voor de verwarming van de gehele woning via vloerverwarming. Door de verschillende vertrekken onder te verdelen in verschillende kringen kunnen via verschillende thermostaten deze zones apart geregeld worden.
De warmtepomp zorgt eveneens voor het sanitaire warm water via een warmwaterboiler.
( VIESSMANN - VITOCELL 100-V van 390 liter ).

VIESSMANN

Verder is er dankzij een regenwaterpomp ( GRUNDFOS ) recuperatie mogelijk van het regenwater en worden de toiletten gespoeld met gratis water. Ook kan er, dankzij de regenwaterfilter, met dit water gewassen worden en kan men in de tuin van dit water gebruik maken. Voor een optimaal laag verbruik werden zowel de wanden als het dak zeer goed geisoleerd. De wanden zijn opgebouwd uit een laag van 10 cm PIR en 5 cm minerale wol. Het dak heeft dezelfde opbouw maar geniet nog van een extra 6 cm glaswol. Deze verschillende isolatietypes zorgen ervoor dat niet alleen het warmteverlies beperkt wordt, maar zorgen ook voor een verbeterd akoestisch comfort.

Omwille van een goed binnenklimaat is er met betrekking tot de EPB regelgeving in de woning gekozen voor een ventilatiesysteem ( VENTOMATIC ) van het type D+. Deze volledig automatisch gestuurde balansventilatie zorgt voor voldoende aanvoer van verse lucht in de leefvertrekken en zuigt de vuile en vochtige lucht af vanuit de natte cellen en bergingen. Dankzij de WTW ( warmteterugwinningsmodule ) - VENTOAIR wordt de warmte die in de vervuilde lucht aanwezig is, afgegeven aan de verse aangezogen lucht en gaat er zo weinig mogelijk energie verloren met een rendement van +/- 94%.

De elektriciteitsmeter is een meter met dag- en nachttarief. De elektrische schakelaars zijn van het merk Bticino MAGIC, een echte design klassieker. Het grote aantal stopcontacten zorgt samen met de DATA aansluitingen ( CAT 7 ) in elke ruimte voor een optimaal gebruikscomfort. De volledige woning is voorzien van een inbraak alarm met binnen- en buitensirene.

Algemene beschrijving