Inhoud

 

Peperonata

 

(4 personen)

   
 

Deze peperonata is heerlijk bij geroosterd vlees (rund, varken) maar ook bij vis o.a. tonijn.

 
  Hoeveelheden 
 

4 rode paprika’s, 2 middelgrote uien, look naar believen, 1 doosje tomatenconcentraat, 1 dl kippebouillon.
Peper, zout, nootmuskaat, eventueel wat basilicum, 2 klontjes suiker. Olijfolie om te stoven.

   
  Bereiding
 

De ui in grove stukken snijden, de paprika’s in brede repen en daarna in driehoeken van 2 cm zijde. De look in dunne schijfjes snijden.

Olijfolie verwarmen en de paprika, ui en look aanstoven. De tomaten toevoegen met het vocht, de suiker en de kruiden en 20 minuutjes laten garen. Eventueel wat laten indampen.

   
  Tips
 

In plaats van tomatenconcentraat kunnen ofwel 500 g gepelde en ontpitte verse tomaten of 1 blik gepelde tomaten verrijkt met een bouillonblokje worden gebruikt.
Eventueel wat witte wijn, maar opletten voor een te veel aan vocht, de saus moet vanzelf dikken.

 
  Wijn
  Een krachtige rode bij voorkeur met Cabernet Sauvignon.