Peperonata |
|
(4 personen) |
|
Deze peperonata is heerlijk bij geroosterd vlees (rund, varken) maar ook bij vis o.a. tonijn. |
|
Hoeveelheden | |
4 rode paprika’s, 2 middelgrote uien, look naar
believen, 1 doosje tomatenconcentraat, 1 dl kippebouillon. |
|
Bereiding | |
De ui in grove stukken snijden, de paprika’s in brede repen en daarna in driehoeken van 2 cm zijde. De look in dunne schijfjes snijden. Olijfolie verwarmen en de paprika, ui en look aanstoven. De tomaten toevoegen met het vocht, de suiker en de kruiden en 20 minuutjes laten garen. Eventueel wat laten indampen. |
|
Tips | |
In plaats van tomatenconcentraat kunnen ofwel 500 g
gepelde en ontpitte verse tomaten of 1 blik gepelde tomaten verrijkt
met een bouillonblokje worden gebruikt. |
|
Wijn | |
Een krachtige rode bij voorkeur met Cabernet Sauvignon. | |