Couscous Royale |
|
(4 personen) |
|
Klassieker uit de Noord-Afrikaanse keuken. Heeft varianten volgens het land voornamelijk qua groenten en hun versnijding. |
|
Hoeveelheden | |
1
bosje rapen, 2 wortelen, 2 kleine courgettes, 2 middelgrote uien, 1
blik kekererwten (pois chiches), 1 liter kippenbouillon vers of van
blokjes |
|
Bereiding | |
De
bouillon opzetten met de kruiden en aan de kook brengen. |
|
Tips | |
Sémoule in een grote verwarmde schotel doen om hem te serveren. Wat
groenten en vlees uit de bouillon nemen en laten uitlekken en op de
sémoule leggen, de merguez er boven op en zo op tafel plaatsen. De
rest van de bereiding in een aparte kom doen en bedienen met pollepel.
Iedereen bedient zichzelf. Opdienen met "harissa" een saus van rode, pikante pepertjes met o.a. look, komijn en koriander; te verkrijgen in tube of blik in de supermarkt. |
|
Wijn | |
Krachtige syrah of een fatsoenlijke rode Noord-Afrikaan zoals Sidi-Brahim (Algerijns) | |