Inhoud

 

Harissa

 

(10 cl)

   
 

Pikante saus uit de Noord-Afrikaanse (Tunesische) keuken. Onmisbaar bij couscous en kan gebruikt worden voor pikante sandwiches (o.a. martino) en pikante pastagerechten.

 
  Hoeveelheden 
  6 verse,pikante rode pepers ontdaan van zaden en zaadlijsten, 3 tenen verse knoflook, 1 theelepel korianderpoeder of enkele takjes verse koriander, 1 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel kummel- of karwijpoeder, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 theelepel zout
   
  Bereiding
  Snijdt de pepers, de look en eventueel de verse koriander in stukjes en pureer met de olie (met de staafmixer). Voeg de andere ingrediënten erbij en meng.
Enkele uurtjes laten trekken.
   
  Tips
  Minder sterk als men enkele pikante pepertjes vervangt door wat paprika of een variant door er een flinke koffielepel tomatenpuree onder te mengen.
 
  Wijn
  P.m.