Paëlla |
|
(6 personen) |
|
Paëlla is een snel klaar gerecht waarin allerlei groenten, vlees en vis kunnen verwerkt worden. Essentiëel is de kwaliteit van de rijst (bolle Spaanse) en het afkruiden (o.a. saffraan). |
|
Hoeveelheden | |
4 vleesribben elk in 6 stukken gesneden, 6
kippebouten elk in 2 stukken verdeeld of 12 drumsticks,
kippenkruiden, |
|
Bereiding | |
De ribben en de kip inwrijven met de kippenkruiden
die met wat olie zijn vermengd en in paëllapan in de oven gedurende
een klein half uur voorbraden (180°). |
|
Tips | |
Als het vlees op
voorhand is gegaard neemt de bereiding maar een goed 3/4 uur. Bereiding in de oven is een meer Portugese gewoonte. Men kan paëlla ook bereiden boven op het vuur (b.v. buiten) maar dan moet je er wel bijblijven. |
|
Wijn | |
Een stevige Spanjaard van de firma Torres (b.v. Sangre de Torro of Coronas) of een Chileense Cabernet Sauvignon. | |