Inhoud

 

Soepje van Bosduif

 

(2 liter)

   
 

Bouillon van bosduif verrijkt met truffelolie, blokjes witte raap, knolselder en pastinaak en reepjes savooi. Kalfsgehaktballetjes met foie gras.

 
  Hoeveelheden 
  Kippen- en groentenbouillon (+/- 2 liter), 2 bosduivenkarkassen, 1 kruidnagel, 1 laurierblad, 3 rapen, 2 pastinaken, stukje knolselder, stukje van het binnenste van een savooi, 150 gram kalfsgehakt, 20 gram foie gras. Bieslooksnippers en truffelolie voor de afwerking.
   
  Bereiding
 

Bosduifkarkassen platkloppen, afspoelen met warm water en in de 2 liter bouillon opzetten te samen met de kruidnagel en de laurier. Anderhalf uur laten pruttelen, bouillon door een neteldoek gieten (klaren) en met keukenpapier ontvetten.
Terug aan de kook brengen. De in blokjes gesneden groenten (6 mm) toevoegen en 30 minuten tegen de kook houden.
De balletjes (van kalfsgehakt en foie gras samen fijngeplet) er op het laatste indoen.
Voor het opdienen 2 koffielepels truffelolie in de soep doen en afwerken met bieslooksnippers.

   
  Tips
  P.m.
 
  Wijn
  P.m.