Soepje van Bosduif |
|
(2 liter) |
|
Bouillon van bosduif verrijkt met truffelolie, blokjes witte raap, knolselder en pastinaak en reepjes savooi. Kalfsgehaktballetjes met foie gras. |
|
Hoeveelheden | |
Kippen- en groentenbouillon (+/- 2 liter), 2 bosduivenkarkassen, 1 kruidnagel, 1 laurierblad, 3 rapen, 2 pastinaken, stukje knolselder, stukje van het binnenste van een savooi, 150 gram kalfsgehakt, 20 gram foie gras. Bieslooksnippers en truffelolie voor de afwerking. | |
Bereiding | |
Bosduifkarkassen platkloppen, afspoelen met warm
water en in de 2 liter bouillon opzetten te samen met de kruidnagel en
de laurier. Anderhalf uur laten pruttelen, bouillon door een neteldoek
gieten (klaren) en met keukenpapier ontvetten. |
|
Tips | |
P.m. | |
Wijn | |
P.m. | |