Appels in de Oven |
|
(6 appels) |
|
Gepaneerde appeltjes, verrijkt met marsepein en afgebakken in de oven, opgediend op een vanillesaus. |
|
Hoeveelheden | |
6 kleine appels, geschild en
ontdaan van het klokhuis met een appelboor, goede marsepein. Om te paneren: gesmolten boter, 3 eetlepels witte suiker, 4 koffielepels bruine suiker, 3 eetlepels paneermeel, 1/2 koffielepel kaneel. Vanille-ijs voor de saus. |
|
Bereiding | |
Het gat in de
appels opvullen met marsepein, daarna de gevulde appels in de
gesmolten boter wentelen, deze even laten opdrogen (in de ijskast). De
beboterde appels daarna in het paneermengsel wentelen. Afbakken in een oven op 180°C gedurende 20 à 30 minuten, daarna even bedruipen met lauwe boter en opdienen met bijna gesmolten vanille-ijs als begeleidende saus. |
|
Tips | |
De appels kunnen op voorhand worden geschild, opgevuld en beboterd en bewaren zo in de ijskast tot aan het paneren en afbakken. | |
Wijn | |
Appelwijn (cider) of late harvest. | |
Met dank aan Frieda |