Inhoud

 

Ratatouille uit de Wok

 

(4 personen)

   
 

Bij een gewokte ratatouille blijven de groentjes heel en nog individueel smaken, subliem bij een lamsbrochetje.

 
  Hoeveelheden 
  1 courgette, 1 aubergine, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 zachte ui, 6 rijpe trostomaatjes, 1 rode piment, verse knoflook
tomatenpuree, provencaalse kruiden, kippenbouillonblokje, rietsuikersiroop, peper
   
  Bereiding
  De paprika's ontvellen door ze boven een gasvlam te houden (of onder de ovengrill) en als ze langs alle kanten goed heet zijn ze een tiental minuten in een plastic zak te steken, ze pellen dan vanzelf. Daarna in driehoekjes snijden met zijde 2 cm.
De aubergines in repen snijden en ze rijkelijk met zout bestrooien. Een uurtje laten staan, afspoelen met ruim water, sap nog wat uitdrukken en ze kruiden en bakken in olijfolie tot ze bijna gaar zijn. Daarna in vierkantjes snijden van 2x2 cm.
De courgettes in de lengte in 4 snijden, er het binnenste wat afsnijden, in stukken van 2 cm doen en deze pocheren gedurende een 3-tal minuten in water met zout. Laten schrikken en opzij zetten.
De tomaten ontvellen en ontpitten.
Met de tomatenpuree, kippenbouillon, kruiden en suikersiroop een stroperig sausje bereiden en warm houden.
De ui in grove stukken snijden en samen met de look en de piment in reepjes wokken in olijfolie. De courgetten toevoegen, daarna de paprika's, de tomaten en tenslotte de aubergines. Goed doch voorzichtig omroeren zodat de groenten heel blijven.
Als alles goed doorgewarmd is stilaan de warme tomatensaus toevoegen en enkele minuten stoven tot de groenten gaar zijn.
   
  Tips
  P.m.
 
  Wijn
  Een heerlijke Gigondas of andere stevige Zuidelijke Rhônewijn.