Inhoud

 

Fruitsoepje

 

(4 personen)

   
 

Heerlijk dessert dat er altijd bij kan, boordevol vitamientjes en lekker fris.

 
  Hoeveelheden 
  Voor de coulis: 400g frambozen (diepvries) of evenveel verse aardbeien, 10cl zoete muskaatwijn, 3 eetlepels rietsuikersiroop, gemalen zwarte peper, sap van een halve limoen.
Verse vruchten naar believen: reken minstens 250g per persoon, 2 eetlepels honing, eventueel suikersiroop.

Voorbeeld 1: pitloze druiven, aardbeien, bosbessen, aalbessen, braambessen
Voorbeeld 2: kiwi, mango, peer, appel, aardbei
Voorbeeld 3: geëmondeerde citrusvruchten (gewone en rode sinaasappel, witte en roze pompelmoes)

   
  Bereiding
  De vruchten voor de coulis vermengen met de wijn, de limoen en de suiker, pureren met de staafmixer en door een zeef wrijven (pitjes verwijderen). Afsmaken met peper en gebeurlijk nog wat suikersiroop, eventueel verdunnen met wat wijn tot de gewenste smeuigheid.

De andere vruchten in de gewenste grootte brengen en in een mengkom doen. De honing indien nodig met wat suikersiroop verdunnen, op de vruchten gieten en deze met een spatel voorzichtig omscheppen zodat ze bedekt zijn met een dun, blinkend laagje stroop.

De coulis in diepe borden verdelen en er de vruchten in het midden op scheppen. Eventueel versieren met wat verse munt en/of het bord op voorhand bestuiven met bloemsuiker.

   
  Tips
  Rietsuikersiroop (sucre de canne) vind je bij de afdeling aperitieven.
Muskaatwijn: muscat de Frontignan, Beaume-de-Venise, Lunel of Spaanse Moscatel.
 
  Wijn
  De muskaatwijn gebruikt in de bereiding.