Américain Préparé |
|
(4 à 5 personen) |
|
Typisch Belgische versie van het rauwe rundvlees, verplicht te serveren met "pommes allumettes". |
|
Hoeveelheden | |
1 kg fijngesneden steak, 3 zeer fijngesneden sjalotjes (50g), 4 eigelen, 3 eetlepels zachte mosterd, 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie, idem bieslook, 1 eetlepel worcestersaus, 2 eetlepels kappers op azijn uitgeduwd, 1 dl neutrale olie bijvoorbeeld arachideolie, zout en zwarte peper uit de molen. Eventueel een mespuntje cayennepeper voor een pikantere versie. | |
Bereiding | |
In een kom de mosterd,
worcestersaus en eigelen omroeren met een vork en er beetje bij beetje
olie opdruppelen totdat er een lichte, niet te dikke mayonaise
ontstaat. Er het vlees, de sjalot, peterselie, bieslook en kappertjes aan toevoegen en afsmaken met zout en flink wat zwarte peper. Goed mengen en een 10-tal minuutjes laten rusten. |
|
Tips | |
Vertrek van magere
rundkarbonaden (stoofvlees) en snijdt het ontvet en ontvliesd vlees
fijn naar believen met behulp van 2 scherpe messen. Maak de bereiding
kort voor de maaltijd en verbruik het vlees de dag zelf. Andere aromaten die onder het vlees kunnen gemengd worden (voor een minder Belgische versie) zijn: tabasco, harissa, Japanse wasabi, korianderpoeder, nootmuskaat, komijnpoeder en/of scherpe paprikapoeder. |
|
Wijn | |
Best een frisse Belgische goed gehopte pint zoals een Duvel, maar je kan ook eens proberen met een Beaujolais nouveau. | |