Inhoud

 

Américain Préparé

 

(4 à 5 personen)

   
 

Typisch Belgische versie van het rauwe rundvlees, verplicht te serveren met "pommes allumettes".

 
  Hoeveelheden 
  1 kg fijngesneden steak, 3 zeer fijngesneden sjalotjes (50g), 4 eigelen, 3 eetlepels zachte mosterd, 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie, idem bieslook, 1 eetlepel worcestersaus, 2 eetlepels kappers op azijn uitgeduwd, 1 dl neutrale olie bijvoorbeeld arachideolie, zout en zwarte peper uit de molen. Eventueel een mespuntje cayennepeper voor een pikantere versie.
   
  Bereiding
  In een kom de mosterd, worcestersaus en eigelen omroeren met een vork en er beetje bij beetje olie opdruppelen totdat er een lichte, niet te dikke mayonaise ontstaat.
Er het vlees, de sjalot, peterselie, bieslook en kappertjes aan toevoegen en afsmaken met zout en flink wat zwarte peper.
Goed mengen en een 10-tal minuutjes laten rusten.
   
  Tips
  Vertrek van magere rundkarbonaden (stoofvlees) en snijdt het ontvet en ontvliesd vlees fijn naar believen met behulp van 2 scherpe messen. Maak de bereiding kort voor de maaltijd en verbruik het vlees de dag zelf.
Andere aromaten die onder het vlees kunnen gemengd worden (voor een minder Belgische versie) zijn: tabasco, harissa, Japanse wasabi, korianderpoeder, nootmuskaat, komijnpoeder en/of scherpe paprikapoeder.
 
  Wijn
  Best een frisse Belgische goed gehopte pint zoals een Duvel, maar je kan ook eens proberen met een Beaujolais nouveau.