Inhoud

 

Krab & Garnalen Pilaf

 

(4 à 5 personen)

   
 

Rijk eenpansgerecht met rijst, schaaldieren en groenten.

 
  Hoeveelheden 
  400g krabvlees (2 grote blikken Chatka of King Krab poten van de vistoog), 400g rauwe zoutwater garnalen maat 30/40 per kilo gepeld en van darmkanaal ontdaan, 300g lange korrel rijst, 1 grote tomaat gepeld en ontpit, 1 tak witte selder, 1 grote ui, 2 pijpajuintjes, 2 teentjes look, 2 eetlepels milde kerriepoeder, 2 eetlepels neutrale olie, 6dl kokosmelk. Zout, vers gemalen peper en nootmuskaat.
   
  Bereiding
  De rijst in de kokende kokosmelk doen en tegen de kook laten tot hij gaar is (10 minuten).
Terwijl in een (wok)pan de fijngesneden groenten 3 minuten aanstoven in de olie, de garnalen erbij doen en nog eens een 3-tal minuten laten garen en regelmatig omroeren. Dan de kerrie en het krabvlees erbij doen en nog een minuutje roerend laten verwarmen.
Van het vuur zetten, de gare rijst even laten uitlekken en onder het schaaldierenmengsel doen. Afsmaken met zout, peper en nootmuskaat.
   
  Tips
  Het originele recept is met bruine rijst, de kooktijden hiervan zijn een veelvoud.
 
  Wijn
  Een prima rosé zoals een Pinot Noir uit de Elzas, een Bordeaux Clairet of een andere "saignée" (rosé d'une nuit).
 
 

Met dank aan de vader van Barbara Mendez uit Aruba.