Inhoud

 

 Tomaat in Vinaigrette van eigen Sap

 

(4 à 5 personen)

   
 

Tomaat eens anders - in eigen jus. In deze bereiding bedoeld als bijgerecht.

 
  Hoeveelheden 
  2 rijpe tomaten, een sjalotje van 2 cm, een 10-tal bieslooksprieten, 8 zwarte olijven ontpit, een koffielepel balsamico azijn, 3 eetlepels zachte olie, peper, zout en een scheutje suikersiroop (sucre de canne) of suiker.
   
  Bereiding
  Ontvel de tomaten, duw het binnenste door een zeef en snijdt hun vlees in blokjes. Hak of snijdt de sjalot, de olijven en de bieslook fijn en voeg ze samen met de olie en de azijn bij het tomatenvocht. Meng en kruidt af met peper, zout en wat suikersiroop.
Doe de vinaigrette op de tomatenstukjes slechts enkele minuten voor het opdienen zo blijven ze lekker vast.
   
  Tips
  Als olie kan ook een gearomatiseerde versie gebruikt worden o.a. met basilicum of piment.
 
  Wijn
  P.m.