Tomaat in Vinaigrette van eigen Sap |
|
(4 à 5 personen) |
|
Tomaat eens anders - in eigen jus. In deze bereiding bedoeld als bijgerecht. |
|
Hoeveelheden | |
2 rijpe tomaten, een sjalotje van 2 cm, een 10-tal bieslooksprieten, 8 zwarte olijven ontpit, een koffielepel balsamico azijn, 3 eetlepels zachte olie, peper, zout en een scheutje suikersiroop (sucre de canne) of suiker. | |
Bereiding | |
Ontvel de
tomaten, duw het binnenste door een zeef en snijdt hun vlees in
blokjes. Hak of snijdt de sjalot, de olijven en de bieslook fijn en
voeg ze samen met de olie en de azijn bij het tomatenvocht. Meng en
kruidt af met peper, zout en wat suikersiroop. Doe de vinaigrette op de tomatenstukjes slechts enkele minuten voor het opdienen zo blijven ze lekker vast. |
|
Tips | |
Als olie kan ook een gearomatiseerde versie gebruikt worden o.a. met basilicum of piment. | |
Wijn | |
P.m. | |