Inhoud

 

 Appeltaart van Tante Jeanne

 

(4 à 5 personen)

   
 

Eenvoudig te bereiden en ... lekker.

 
  Hoeveelheden 
  7 eetlepels zelfrijzende bloem, 5 lepels melk, 4 (stoof)appels, 4 lepels witte suiker, 1 ei en een pakje vanillesuiker
Voor de "kluts": 75g gesmolten boter, 1 ei, 3 eetlepels witte suiker
   
  Bereiding
  Het ei met de suikers flink roeren. De zelfrijzende bloem en de melk erbij doen en een dik vloeibaar deeg maken. Even terzijde zetten.
De appels schillen, ontpitten en in blokjes snijden, door het deeg mengen en alles in een licht ingevette anti aanbak taartvorm storten. Bakken in een voorverwarmde oven 200°C - 15 à 20 minuten.
Ondertussen de "kluts" bereiden door de lauwe boter, het ei en de suiker te kloppen met een garde. Ze over de hete taart gieten en direct nog eens 15 minuten in de oven.
Laten afkoelen en ontvormen.
   
  Tips
  P.m.
 
  Wijn
  P.m.
 
 

Met dank aan An Bruggeman, echtgenote van een toffe collega en vriend.