Gebraden Hammetje |
|
(per persoon) |
|
Een van de betere gerechten uit de Duitse keuken (Sweinehaxe), hier eerst voorgekookt en dan gebraden. |
|
Hoeveelheden | |
Een vers (achterpoot)hammetje per persoon. Water, soepgroenten, bouillon, peper, laurierblad en zout. |
|
Bereiding | |
Voldoende water laten
koken zodat de hammetjes zullen onderstaan. Daarin groenten brengen
zoals prei, wortel en selder om een goede bouillon te verkrijgen,
wintergroenten zoals kolen en spruiten kunnen er ook bij. Kruidig
afsmaken met (groenten)bouillonblokjes, ruim peper, tijm en
laurierblad. Hammetjes in de kokende bouillon brengen, deze terug aan
de kook laten komen en dan minstens anderhalf uur tegen de kook
houden. Alles laten afkoelen in de bouillon of de hammetjes na enkele
minuten verder bereiden (dan kan het kookvocht eventueel ineens verder
als soep worden afgemaakt en geserveerd). |
|
Tips | |
Serveer ze met
een sla van witte kool en gegrilde paprika's. Maak van het kookvocht verder een lekkere soep. |
|
Wijn | |
Een lekker biertje smaakt hier het beste bij. | |