Packham Peer met Beaujolais en Specerijen |
|
(4 à 5 personen) |
|
Packham is een voorjaarspeer met een fijne smaak die in groene toestand geschikt is voor dit recept. |
|
Hoeveelheden | |
6 niet te rijpe peren, 115g witte suiker, 3 pakjes vanillesuiker, 1 fles Beaujolaiswijn, 2 kruidnagels, een pijp kaneel of een theelepel kaneelpoeder, de schil van een onbespoten sinaasappel zonder wit. |
|
Bereiding | |
De peren schillen,
ontpitten en in 4 snijden. De Beaujolais met de suiker en de
specerijen verwarmen tot tegen het kookpunt en er dan de peerkwartjes
maximum 10 minuten pocheren. Voel met een naald of ze bijna gaar zijn.
Het vuur afzetten en alles in de pot laten afkoelen. |
|
Tips | |
De peren kunnen
in hun geheel bereid worden maar dan wordt de pocheertijd ongeveer 20
minuten. De liefhebbers kunnen nog gember en nootmuskaat toevoegen. Kan ook met andere jonge wijn met veel kleur worden gemaakt maar smaakt best met wijnen op basis van de Gamay druif. Je kan de peertjes serveren met advocaat (die van Filliers is lekker) en een donkere warme chocoladesaus, zo heb je een smakelijke Belgische tricolor. |
|
Wijn | |
Beaujolais, Gamay de Tourraine | |
|