Inhoud

 

 Tiramisu

 

(voor 4 porties)

   
 

Je kan het recept overal vinden maar zo vinden wij hem best en juist gepast voor 4.

 
  Hoeveelheden 
 

250g mascarpone, 2 eigeel en 1 wit, 100g witte suiker, 5cl amaretto, 1 doos boudoirs koekjes (LU), 1 flinke kop sterke koffie, 2 eetlepels cacaopoeder

   
  Bereiding
 

Eigeel met de suiker roeren tot de massa bijna wit ziet en geen suikerkorrels meer zichtbaar zijn. Er daarna de mascarpone en de amaretto door spatelen. Vervolgens het eiwit stijfkloppen en ook onder het kaasmengsel spatelen.
In 4 voldoende diepe potjes een laagje van het mengsel aanbrengen en daarop een laag boudoirs die eerst kort ondergedompeld werden in de afgekoelde, sterke, pure koffie. Herhaal dit nog eens. Dek de 2de laag koekjes mooi sluitend af en zet de potjes, met huishoudfolie afgedekt, in de koelkast om om te stijven.
Juist voor het opdienen het cacaopoeder erover strooien.

   
  Tips
  Vervang de amaretto en het eigeel door 150g advocaat en i.p.v. de koekjes onder te dompelen in koffie, dompel ze in een sinaasappellikeur (Grand Marnier) verdund met 2 delen water. Het eiwit blijft. Verdun het kaasmengsel eventueel met wat room.
 
  Wijn
  P.m.