Tiramisu |
|
(voor 4 porties) |
|
Je kan het recept overal vinden maar zo vinden wij hem best en juist gepast voor 4. |
|
Hoeveelheden | |
250g mascarpone, 2 eigeel en 1 wit, 100g witte suiker, 5cl amaretto, 1 doos boudoirs koekjes (LU), 1 flinke kop sterke koffie, 2 eetlepels cacaopoeder |
|
Bereiding | |
Eigeel
met de suiker roeren tot de massa bijna wit ziet en geen suikerkorrels
meer zichtbaar zijn. Er daarna de mascarpone en de amaretto door
spatelen. Vervolgens het eiwit stijfkloppen en ook onder het
kaasmengsel spatelen. |
|
Tips | |
Vervang de amaretto en het eigeel door 150g advocaat en i.p.v. de koekjes onder te dompelen in koffie, dompel ze in een sinaasappellikeur (Grand Marnier) verdund met 2 delen water. Het eiwit blijft. Verdun het kaasmengsel eventueel met wat room. | |
Wijn | |
P.m. | |
|