Tortilla van Avignon |
|
(voor 4 porties) |
|
In 1984 nam ik deel aan een congres over Artificiėle intelligentie in Avignon. 's Avonds genoten we van een gezellig restaurantje en kregen deze "tortilla" als bijgerecht bij een hoofdschotel van rood vlees. |
|
Hoeveelheden | |
4 Roma tomaten, 1 vaste courgette, een rode paprika, een groene paprika, een middelgrote ui, 1 rode piment, 6 eieren, peper, zout, basilicum en rozemarijn naar smaak. Wat fijne olijfolie om in te bakken. |
|
Bereiding | |
Ontvel en ontpit de tomaten en
snijdt ze in zo groot mogelijke kubusjes. Doe hetzelfde met de andere
groenten behalve de piment die van de zaadlijsten ontdaan, in zeer
kleine stukjes versneden wordt. |
|
Tips | |
Kan ook als
quiche: gebruik enkel het eigeel van de 6 eieren geklopt met 2 dl room
en stort het mengsel in een bakvorm in een voorgebakken zanddeeg of
bladerdeeg (deeg 10 minuten voorbakken met een droge vulling zoals
spliterwten). Bak de quiche af in 20 ą 30 minuten in een oven op 200°C
tot het binnenste gestold is en de randen niet te bruin zijn. Als voorgerecht met een coulis van tomaten. |
|
Wijn | |
Alles kan als het maar Zuiders is en niet te gecompliceerd (of te duur). | |
|