Inhoud

 

 Selderpot

 

(4 à 5 personen)

   
 

Eenpansgerecht waarvoor de inspiratie uit München komt.

 
  Hoeveelheden 
 

De onderste helft van een witte selder, 1 dikke wortel, 4 middelgrote aardappelen, 500g mager kalfsstoofvlees (blanquette) in blokjes van +/- 2 cm, 1.5 l kippenbouillon, 250g lunchworst in schijven van 6mm, tijm, laurier, nootmuskaat, peper, zout en gehakte peterselie.

   
  Bereiding
 

Bereid een heldere, kruidige kippenbouillon (vers of van blokjes) en kruidt deze flink af met peper, zout en nootmuskaat. Spoel het kalfsvlees onder heet water en doe het direct in de kokende bouillon samen met de tijm en laurier. Laat dat tegen de kook gedurende een half uur. Zeef dan de bouillon, zet hem terug op het vuur, spoel het vlees af en doe het terug in de bouillon.
Voeg de er in grove stukken (+/- 2cm) gesneden groenten aan toe als de bouillon kookt en laat het geheel nog 20 à 25 minuten tegen de kook aan pruttelen. Voeg er de in de helft gesneden schijven lunchworst aan toe, laat deze nog 2 minuutjes doorwarmen en dien op in diepe borden, bestrooid met de verse peterselie.

   
  Tips
  Dit eenpansgerecht kan op voorhand bereid worden en worden opgewarmd, maar doe de lunchworst er wel op het laatste in.
In plaats van kalfsstoofvlees kan je ook kalfsgehaktballetjes maken van dezelfde grootte.
Als extra groente kan je knolselder gebruiken, snijdt die dan ook in blokjes van +/- 2cm.
 
  Wijn
  Een Riesling doet het hier uitstekend bij.