Selderpot |
|
(4 à 5 personen) |
|
Eenpansgerecht waarvoor de inspiratie uit München komt. |
|
Hoeveelheden | |
De onderste helft van een witte selder, 1 dikke wortel, 4 middelgrote aardappelen, 500g mager kalfsstoofvlees (blanquette) in blokjes van +/- 2 cm, 1.5 l kippenbouillon, 250g lunchworst in schijven van 6mm, tijm, laurier, nootmuskaat, peper, zout en gehakte peterselie. |
|
Bereiding | |
Bereid een heldere, kruidige
kippenbouillon (vers of van blokjes) en kruidt deze flink af met
peper, zout en nootmuskaat. Spoel het kalfsvlees onder heet water en
doe het direct in de kokende bouillon samen met de tijm en laurier.
Laat dat tegen de kook gedurende een half uur. Zeef dan de bouillon,
zet hem terug op het vuur, spoel het vlees af en doe het terug in de
bouillon. |
|
Tips | |
Dit
eenpansgerecht kan op voorhand bereid worden en worden opgewarmd, maar
doe de lunchworst er wel op het laatste in. In plaats van kalfsstoofvlees kan je ook kalfsgehaktballetjes maken van dezelfde grootte. Als extra groente kan je knolselder gebruiken, snijdt die dan ook in blokjes van +/- 2cm. |
|
Wijn | |
Een Riesling doet het hier uitstekend bij. | |
|