Rumtopf |
|
(3 liter of meer) |
|
Je begint eraan als de aardbeien er volop zijn (Juni), je stopt met de druiven van Oktober en je geniet ervan van Kerstmis tot Sinksen... |
|
Hoeveelheden | |
Per 500g fruit: 200g
fijne, witte kristalsuiker en witte rum van minstens 38° tot de
vruchten onderstaan (+/- 75cl per kg). |
|
Bereiding | |
Doe het seizoenfruit in zijn geheel
of in grote partjes in een zuivere porseleinen of glazen pot met
deksel, begiet met rum tot de vruchten onderstaan en strooi dan de
suiker erover. Leg eventueel iets (een schoteltje) op het
vloeistofoppervlak zodat er geen fruit aan de lucht kan komen
(verrotting) en dek de pot goed af met plastiekfolie en een deksel. |
|
Tips | |
De pot moet zeer
schoon zijn om te starten zonder infecties. Er bestaan speciale,
geglazuurde aardewerken potten voor deze bereiding. De witte rum Old Hopkin van Aldi is uitermate geschikt voor dit recept. |
|
Wijn | |
P.m. | |
|