Inhoud

 

Zigeunersaus

 

(3 à 4 personen)

   
 

Lekker met schnitzel of bij de barbeque.

 
  Hoeveelheden 
 

1 rode paprika, 1 middelgrote ui, 2 teentjes look, een scheutje olijfolie, 0.5l kippenbouillon, 2 zoetzure augurken, wat aardappelmeel of blanke rouxkorrels, peper, zout, paprikapoeder en (weinig) suiker naar smaak

   
  Bereiding
 

Stoof de in fijne reepjes gesneden ui, look en paprika aan in de vetstof. Blus met de kippenbouillon en laat verder koken tot de paprika gaar is. Voeg de in reepjes gesneden augurken toe, bind de saus en breng ze verder op smaak met flink wat peper, zout, paprikapoeder en eventueel wat suiker.

   
  Tips
  Kan ook met augurkjes én ajuintjes op azijn voor wie van wat meer zuur houdt.
Voor een rijkere saus kan je in plakjes gesneden champignons meestoven.
 
  Wijn
  P.m.