Inhoud

 

Varkensvlees met Curry

 

(3 à 4 personen)

   
 

Curry en paprika's combineren wonderwel.

 
  Hoeveelheden 
 

1 kg varkensstoverij in blokjes, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 middelgrote ui, 2 teentjes look, een scheutje olijfolie, 0.5l kippenbouillon, wat aardappelmeel of blanke rouxkorrels, 1 takje tijm, 2 laurierbladen, peper, zout, curry naar smaak.

   
  Bereiding
 

Breng de bouillon aan de kook en kruid hem flink af met geperste look, peper, zout, tijm en laurier. Spoel het vlees onder een warme kraan en doe het in de bouillon. Laat tegen de kook gedurende minstens een uur. Controleer of het vlees gaar is.
Snijdt terwijl de groenten in een door U gewenste vorm en laat ze uitzweten in de vetstof tot ze beetgaar zijn.
Zeef de bouillon van het vlees en bereid daarmee een saus naar uw smaak. Dit kan door de bouillon te binden, hem daarna van het vuur te nemen en curry toe te voegen.
Doe de groenten en het vlees bij de saus, meng voorzichtig en dien op.

   
  Tips
  Lekker met rijst.
Neem gehakt in plaats van stoverij en maak daarvan kleine balletjes. Snel klaar en geeft een ideale saus voor bij deegwaren zoals spirelli.
 
  Wijn
  Curry is heerlijk met een droge muscat, gewurztraminer of een rijke pinot gris.