Varkensvlees met Curry |
|
(3 à 4 personen) |
|
Curry en paprika's combineren wonderwel. |
|
Hoeveelheden | |
1 kg varkensstoverij in blokjes, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 middelgrote ui, 2 teentjes look, een scheutje olijfolie, 0.5l kippenbouillon, wat aardappelmeel of blanke rouxkorrels, 1 takje tijm, 2 laurierbladen, peper, zout, curry naar smaak. |
|
Bereiding | |
Breng de
bouillon aan de kook en kruid hem flink af met geperste look, peper,
zout, tijm en laurier. Spoel het vlees onder een warme kraan en doe
het in de bouillon. Laat tegen de kook gedurende minstens een uur.
Controleer of het vlees gaar is. |
|
Tips | |
Lekker met
rijst. Neem gehakt in plaats van stoverij en maak daarvan kleine balletjes. Snel klaar en geeft een ideale saus voor bij deegwaren zoals spirelli. |
|
Wijn | |
Curry is heerlijk met een droge muscat, gewurztraminer of een rijke pinot gris. | |
|