Sangria |
|
(10 glazen) |
|
Echt Spaans recept. |
|
Hoeveelheden | |
75 cl rode wijn, 10 cl Spaanse brandy (bvb. Veterano), 1/2 citroen, 1/2 sinaasappel, suikersiroop naar believen. IJsblokjes. |
|
Bereiding | |
Snijdt de
vruchten in schijven van ongeveer 3mm en daarna in partjes en doe ze
met de suiker in een glazen kan. Overgiet met de brandy, voeg er
tenslotte de fles wijn bij en roer voorzichtig om. Laat zo minstens
een 5-tal uur trekken in de koelkast. |
|
Tips | |
Minder
authentiek maar je kan extra (niet te rijpe) vruchten toevoegen zoals
abrikoos, perzik, peer, appel. Grand Marnier kan ook in plaats van de brandy, gebruik dan wel minder suiker. Wijnen met een niet al te hevige stopgeur komen in aanmerking voor dit recept, het fruit en de brandy moffelen dat prima weg ! |
|
Wijn | |
Hoe rijker de wijn, hoe beter de Sangria. Een Spaanse verdient de voorkeur. | |
|