Inhoud

 

Sangria

 

(10 glazen)

   
 

Echt Spaans recept.

 
  Hoeveelheden 
 

75 cl rode wijn, 10 cl Spaanse brandy (bvb. Veterano), 1/2 citroen, 1/2 sinaasappel, suikersiroop naar believen. IJsblokjes.

   
  Bereiding
 

Snijdt de vruchten in schijven van ongeveer 3mm en daarna in partjes en doe ze met de suiker in een glazen kan. Overgiet met de brandy, voeg er tenslotte de fles wijn bij en roer voorzichtig om. Laat zo minstens een 5-tal uur trekken in de koelkast.
Doe enkele ijsblokjes in een glas en schenk er de Sangria over.

   
  Tips
  Minder authentiek maar je kan extra (niet te rijpe) vruchten toevoegen zoals abrikoos, perzik, peer, appel.
Grand Marnier kan ook in plaats van de brandy, gebruik dan wel minder suiker.
Wijnen met een niet al te hevige stopgeur komen in aanmerking voor dit recept, het fruit en de brandy moffelen dat prima weg !
 
  Wijn
  Hoe rijker de wijn, hoe beter de Sangria. Een Spaanse verdient de voorkeur.