Harira |
|
(+/- 2.5 liter) |
|
Goed gevulde Marokkaanse vastensoep. |
|
Hoeveelheden | |
Bruine
linzen, witte bonen, kekererwten, tomatenstukjes: van elk 1 blik
(450g), 1 grote wortel, 250g aardappelen, 250g ui, 2 teentjes look,
paprikapoeder, komijnpoeder, peper, zout, nootmuskaat, suiker, 1
liter rund- of kippenbouillon, een weinig suiker. |
|
Bereiding | |
Laat peulvruchten uitlekken en houd van elk 1/3 apart. Doe de overige 2 derden samen met het blik tomaten, de look, de ui en de bouillon in een grote pot en breng aan de kook. Laat gedurende 30 minuten pruttelen en pureer met de staafmixer. Voeg de rest van de peulvruchten er bij alsook de aardappelen en de wortelen in blokjes gesneden en laat nog eens 25 à 30 minuten pruttelen. Kruid met paprikapoeder, nootmuskaat en komijnpoeder naar believen en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker. Opdienen bestrooid met verse gesnipperde koriander. |
|
Tips | |
Je kan er na het
pureren ook nog kleine stukjes lamsvlees aan toevoegen. Er bestaan zo veel recepten als er Marokkaanse huisvrouwen zijn. Essentieel zijn linzen, kekererwten, tomaten, ui en de kruiden. |
|
Wijn | |
P.m. | |
|