Le Rêve du Clochard |
|
(4 personen) |
|
Garnituur voor een fijne steak of rosbief van de chateaubriand. |
|
Hoeveelheden | |
1/2 liter bruine fondssaus, 10 cl Madeira, 250g champignons, 150g kalfsgehakt, 50g ganzenleverpastei, 1 blikje truffelschilfers, 2 dikke sneden (5 mm) gerookte ossentong, nootmuskaat, peper en zout. |
|
Bereiding | |
Snijd de
champignons in plakjes en pocheer ze 5 minuten in een halve liter
kalfsfonds (de fonds kan vers bereid worden of gemaakt van
kalfsfondspasta of met lichtjes gebonden kalfsfonds uit bokaaltjes).
Zeef de fonds en houd de champignons apart. |
|
Tips | |
Lekker met
frietjes, kroketjes of ook pureeaardappelen. Kan als voorgerecht geserveerd worden op een gepocheerd ei. Garneer dan met gehakte peterselie en geef er vers stokbrood bij. |
|
Wijn | |
Hierbij één van de gemeentelijke appelations uit de Bordeaux of een volbloed Syrah. | |
|