Gevulde Paprika's op Griekse Wijze |
|
(4 personen) |
|
Ovengerecht dat op voorhand kan bereid worden en lang warm gehouden. |
|
Hoeveelheden | |
4 mooie grote rijpe paprika's, 1 rode Spaanse peper, 100g lange korrel rijst, 300g lamsgehakt (of rund-varken), 2 teentjes look, 2 middelgrote uien, 1 eetlepel olijfolie, 2 koffielepels tomatenpuree, 150g fetakaas, 1 grote eetlepel gehakte peterselie, 1 theelepel oregano, 1 mespunt kaneel, 1 koffielepel suiker, peper, zout, 0.5 liter bereide tomatensaus (frito). |
|
Bereiding | |
Het gehakt
aanbakken in de olijfolie tot het korrelig is. Daarna ui, look en
Spaanse peper kuisen, snipperen, bij het gehakt doen en mee aanstoven
tot de ui glazig is. Van het vuur nemen en vermengen met de kruiden,
de tomatenpuree en de suiker. |
|
Tips | |
Met deze vulling kan je ook grote tomaten of bolvormige courgettes vullen. | |
Wijn | |
Een lekker Grieks wijntje zoals een Tsantali Nemea (Colruyt). | |
|