Inhoud

 

Gevulde Paprika's op Griekse Wijze

 

(4 personen)

   
 

Ovengerecht dat op voorhand kan bereid worden en lang warm gehouden.

 
  Hoeveelheden 
 

4 mooie grote rijpe paprika's, 1 rode Spaanse peper, 100g lange korrel rijst, 300g lamsgehakt (of rund-varken), 2 teentjes look, 2 middelgrote uien, 1 eetlepel olijfolie, 2 koffielepels tomatenpuree, 150g fetakaas, 1 grote eetlepel gehakte peterselie, 1 theelepel oregano, 1 mespunt kaneel, 1 koffielepel suiker, peper, zout, 0.5 liter bereide tomatensaus (frito).

   
  Bereiding
 

Het gehakt aanbakken in de olijfolie tot het korrelig is. Daarna ui, look en Spaanse peper kuisen, snipperen, bij het gehakt doen en mee aanstoven tot de ui glazig is. Van het vuur nemen en vermengen met de kruiden, de tomatenpuree en de suiker.
Terwijl de rijst gedurende 5 minuten koken in ruim gezouten water, afgieten en onder de vleesbereiding mengen. De fetakaas in blokjes snijden en eveneens onder de bereiding doen.
De paprika's onder de steel doorsnijden, uithalen en er wat peper en zout instrooien. Met de bereiding vullen en het deksel terugplaatsen. Ze naast elkaar in een ovenschotel plaatsen, overgieten met tomatensaus, los afdekken met aluminiumfolie en in een warme (160°) oven bakken gedurende minstens een uur. Serveren met stokbrood.

   
  Tips
  Met deze vulling kan je ook grote tomaten of bolvormige courgettes vullen.
 
  Wijn
  Een lekker Grieks wijntje zoals een Tsantali Nemea (Colruyt).