Inhoud

 

Knolseldersoep met Merg

 

(8 porties)

   
 

Feestsoep.

 
  Hoeveelheden 
 

1 kg knolselder, 1 liter rundbouillon, enkele mergpijpen van kalf, 1 eidooier en 1dl room, peper, zout en selderzaad.

   
  Bereiding
 

De goed gekruide bouillon opzetten en er de met heet water afgespoelde mergpijpen gedurende een tweetal uur in laten trekken. De in blokjes gesneden knolselder erin doen en nog een half uur laten pruttelen. Zorg dat het merg in de pijpen blijft. De pijpen uit de soep halen en de soep pureren met de staafmixer. Ze eventueel door een keukenzeef halen zodat er geen brokjes achterblijven. De soep weer aan de kook laten komen er de met eidooier vermengde room (liaison) al roerend bijgieten van het vuur. Het merg uit de benen halen, in elk bord een portie merg doen en dat overgieten met de gebonden soep. Er wat selderzaad over strooien.

   
  Tips
  De soep eventueel wat extra binden met blanke roux.
 
  Wijn
  P.m.