Ajuinconfituur |
|
(500g) |
|
Voor bij wildgerechten en leverbereidingen. |
|
Hoeveelheden | |
400g ui (rode of zachte), 200g kristalsuiker, 2 eetlepels wijnazijn, geleerpoeder (pectine). |
|
Bereiding | |
De ui kuisen en in dunne reepjes snijden. In een roestvrij stalen kookpot de ui overgieten met de azijn, de suiker toevoegen en op een zacht vuur alles laten smelten. Als de ui glazig is en gaar naar wens (5 minuten), er van het vuur er de aangewezen dosis geleerpoeder in oplossen. De confituur laten opstijven. |
|
Tips | |
Als
azijn kan ook frambozenazijn gebruikt worden. Men kan de confituur
bijkruiden met gember- kardemom-, korianderpoeder of/en nootmuskaat. Kan ook met sjalotten gemaakt worden en met witte ui. Deze kan ook eerst wat bruingebakken worden in een koffielepel olijfolie vooraleer er de azijn en de suiker bij te voegen. |
|
Wijn | |
P.m. | |