Inhoud

 

Amandelkoekjes

(12 stuks)

 

Heerlijk als ze vers zijn.

Hoeveelheden 

103g kristalsuiker, 8g vanillesuiker (1 pakje), 2 eiwitten, 24g boter, 18g patisseriebloem (niet zelfrijzend), 120g amandelschilfers.

Bereiding

Alle ingrediėnten, zonder de amandelen, in een mengkom doen en met een garde opkloppen tot alles wit is, de amandelen erdoor mengen en volgens gewenste grootte op bakpapier storten dat lichtjes ingevet werd met boter. Het deeg loop wat uit dus voldoende ruimte laten tussen de koekjes.
In een hete oven (210°C) snel afbakken in 5 ą 10 minuten (de rand van de koekjes moet donkerbruin zijn maar niet zwart).
Van de plaat verwijderen met een paletmes en laten drogen over een borstelsteel omwikkeld met huishoudfolie.

Tips
  Je kan de koekjes wat groter maken en ze laten afkoelen in kommetjes (bvb. soepbol) zodat ze daarna kunnen gevuld worden voor een dessert bvb. ijsroom.
Wijn
P.m.