Kippenvleugeltjes |
||
(4 à 5 personen) |
||
Het beste en goedkoopste deel van de kip, als aperitiefhapje of als hoofdgerecht. |
||
Hoeveelheden | ||
2 kg kippenvleugels, 2 tenen look, 2 eetlepels sojaolie, 2 eetlepels vloeibare honing (acacia), 1 soeplepel kippenkruiden. |
||
Bereiding | ||
Snijd de
kippenvleugels met een (kippen)schaar volgens de tekening zodat het
vlees mooi kan opbollen tijdens het bakken. Verwijder het dunste
beentje uit het middelste deel van de vleugel en zet dit weg, samen
met de vleugeltip en de middelste knoken voor een andere bereiding.
Knip van de 2 overblijvende delen de vettige delen van het vel wat weg
en behoud enkel het mooie vel rond de boutjes. Stroop het vlees wat op
in de richting van de knook waarvan de pezen nog vastzitten. |
|
|
Tips | ||
Van de spitsen en het verdere
kippenafval kan een lekkere kippenbouillon getrokken worden. Aan de marinade kan ook een soeplepel sojasaus toegevoegd worden. |
||
Wijn | ||
P.m. | ||