Inhoud

 

Kippenvleugeltjes

(4 à 5 personen)

 

Het beste en goedkoopste deel van de kip, als aperitiefhapje of als hoofdgerecht.

Hoeveelheden 

2 kg kippenvleugels, 2 tenen look, 2 eetlepels sojaolie, 2 eetlepels vloeibare honing (acacia), 1 soeplepel kippenkruiden.

Bereiding

Snijd de kippenvleugels met een (kippen)schaar volgens de tekening zodat het vlees mooi kan opbollen tijdens het bakken. Verwijder het dunste beentje uit het middelste deel van de vleugel en zet dit weg, samen met de vleugeltip en de middelste knoken voor een andere bereiding. Knip van de 2 overblijvende delen de vettige delen van het vel wat weg en behoud enkel het mooie vel rond de boutjes. Stroop het vlees wat op in de richting van de knook waarvan de pezen nog vastzitten.
Bereid een marinade van olie, look, honing en kippenkruiden en vermeng deze met de vleugeltjes
totdat alle delen ervan bedekt zijn. Laat zo minstens 30 minuten rusten.
Plaats de vleugels in een antikleef taartvorm rechtop naast elkaar en zet ze in een oven van 180°C gedurende 35 minuten.
Dien op met stokbrood of als hoofdgerecht met gebakken rijst vermengd met groenten.

Tips
  Van de spitsen en het verdere kippenafval kan een lekkere kippenbouillon getrokken worden.
Aan de marinade kan ook een soeplepel sojasaus toegevoegd worden.
Wijn
P.m.