Omelet met Kervel en Gebakken Asperges |
|
(4 personen) |
|
Zomers entreetje waar een rode wijn het uitstekend bij doet. |
|
Hoeveelheden | |
Voor de omelet: 2 eieren per
persoon, 50g verse kervel of ontdooit uit de diepvries, wat boter,
peper, zout, nootmuskaat. 500g vingerdikke asperges, 75g (verse) boter voor het bakken en de saus, 1/2 liter kippenbouillon, peterselie, 1 suikerklontje |
|
Bereiding | |
De
asperges schillen, schuin in stukken van 3 à 4 cm snijden en apart
houden. De aspergeschillen, de peterselie, de suiker en de kippenbouillon gedurende een 15-tal minuutjes laten koken en dan zeven - de groenten goed uitdrukken. Voor de omelet de eieren breken in een kom, kruiden en met de gekapte kervel opkloppen. Niet te zuinig met de nootmuskaat! De omelet bakken in een wat ingevette tefalpan en als de onderkant wat gaar is de pan onder de grill in een warme oven plaatsen zodat het geheel ook langs de bovenzijde stolt en wat opblaast. Opgelet: niet te gaar laten worden en als het geheel gestold is eventueel insmeren met wat verse boter (tegen het uitdrogen) en warm houden. Tegelijk de asperges bakken in
25 g verse boter tot ze beginnen te bruinen (+/- 10 minuten),
regelmatig omroeren. De omelet in 4 punten snijden,
op een warm (diep) bord schikken, de asperges er over verdelen en
overgieten met de saus. |
|
Tips | |
De gebakken asperges smaken ook uitstekend bij een steak. | |
Wijn | |
Bij voorkeur een rode, kruidige wijn uit de Rhône of als men wit verkiest een riesling (pétrolé), een droge muskaatwijn of een niet te sterke gewurztraminer. | |