Inhoud

 

 Sausje voor Rauw Witloof

 

(2 dl)

   
  Dit sausje harmonieert perfect met rauw (grond)witloof. Het brengt een evenwicht scheppende zuurzoete toets aan bij de bitterheid van het lof. Het eigeel draagt bij tot de volheid van de saus en look, peterselie en mosterd geven ze een kruidige toets.
 
  Hoeveelheden 
  4 volle eetlepels mayonaise, sap van een halve citroen, 1 eigeel, 1 eetlepel water, een koffielepel Dijon mosterd, een halve koffielepel lookpoeder of één teentje verse look geperst, een flink mespunt witte peperpoeder, een koffielepel suikersiroop of fijne witte suiker, 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
   
  Bereiding
  Alle ingrediënten goed mengen tot een dik vloeibare saus. Eventueel wat verdunnen met water. Enkele uren laten trekken in de koelkast.
   
  Tips
  Dit sausje eten we meestal met grof gesneden rauw witloof, een rosbief van de chateaubriand en kroketjes
 
  Wijn
  Een kruidige rode met een uitgesproken Cabernet Sauvignon karakter.
 
 

Receptje geïnspireerd op de vinaigrette van mijn schoonzus Lutgart.