Inhoud

 

 Mousse van Charcuterie

 

(voor 20 toastjes)

   
 

Snelklare, romige mousse.

 
  Hoeveelheden 
 

1 dl room, 50g half-oude kaas (1 snede), 50g doorsmakende charcuterie (zoals beenham, mortadella, zwarte woud ham...), peper, zout en nootmuskaat.

   
  Bereiding
 

De kaas en het vlees in blokjes snijden, wat afkruiden en 3/4 van de room toevoegen. Mixen in een hoge beker met de staafmixer tot een dikke maar gladde massa ontstaat, eventueel nog wat room toevoegen als het mengsel te dik is (het stijft nog een beetje op in de koelkast). In de koelkast laten trekken gedurende enkele uren. Toasten pas op het laatste moment smeren zodat ze krokant blijven.

   
  Tips
  Kan ook met (uitgelekte) sardientjes of gerookte zalm worden gedaan.
 
  Wijn
  P.m.