Provençaalse Boter |
|
(+/- 250 g) |
|
Lekker op een malse steak van rund of tonijn. |
|
Hoeveelheden | |
200g roomboter, 50 g ontpitte zwarte olijven (liefst droge Griekse), 3 reepjes gezouten ansjovis in olie, 1 koffielepel Worcestersaus, 1 koffielepel Cognac, een kleine koffielepel verse tijmblaadjes, 1 teen look geperst, flink peper uit de molen. Eventueel wat laurierpoeder. Geen zout. |
|
Bereiding | |
Laat
de boter zacht worden buiten de koelkast, snijd de olijven en de
ansjovis in stukjes en doe alles in een mixbeker. Voeg de vloeistoffen
en de kruiden erbij en pureer even met de staafmixer. De stukjes olijf
moeten niet te klein worden. |
|
Tips | |
Ook lekker op vers gebakken stokbrood of ciabatta. | |
Wijn | |
Een rode of stevige rosé van de Côtes de Provence of de Rhône. | |
|