Inhoud

 

1000-Eiland Dressing

 

(+/- 500 g)

   
 

Speciaal voor de barbecue en uitstekend bij gamba's of scampi.

 
  Hoeveelheden 
 

1/4 rode paprika, 1/4 groene paprika, 1 sjalotje, 1/4 bos peterselie, 2 schijven ananas uit blik, 3.5 dl mayonaise, 2 eetlepels ketchup, 2 koffielepels chilipoeder (mengsel van pepers, oregano, koriander ...), 4 cl Grand Marnier rood, peper en zout.

   
  Bereiding
 

Snijd de rauwe groenten en de ananas in blokjes en hak ze fijn in een hakmolen of met de staafmixer. Bereid een kruidige, roze basissaus met de mayonaise, de kruiden en de grand marnier en spatel de gehakte groenten er door. Laat enkele uren trekken in de koelkast, liefst een dagje op voorhand.

   
  Tips
  Voor een extra dimensie: mix 2 bolletjes gekonfijte gember en/of enkele amarena kersen mee.
 
  Wijn
  P.m.