161. Sause tot brasemen
Sauce for bream

[18 cont.] Sause tot brasemen [19] Neempt een braseme ende braet die op eenen ruester [20] oft aen eenen spet. Neempt om een braseme een half [21] onche ghimbers ende een half waelpuyt veriuys [22] Ende als dye braseme half ghebraden es soe doettere [23] dan veriuys oppe ende een deel petercelyen ende alder[24]hande ander goet cruyt dat doet al tsamen inder sau[25]sen Soe eest volmaect

[18 cont.] Sauce for bream [Abramis brama]. [19] Take a bream and roast it on a grid [20] or on a spit. Take for one bream half an [21] ounce of ginger and half a waalpot of verjuice. [22] And when the bream is half roasted then put [23] verjuice on it and a quantity of parsley and any other good spice; put it all together in the sauces. [25] Thus is it complete.


Hoeveelheden en tips (2 porties) Quantities and hints (2 servings)