(recept nummer)
(recipe number)

 GLOSSARIUM - E
GLOSSARY

edic(k) Azijn: vnl. wijnazijn.

Wine vinegar.

__________________
eerte
eerwete
erwete
Erwt (soms ook aerwete). Pisum Sativu: tuinerwt.

Pea.

__________________
elfste
(59)
Elft: een zeevis van het geslacht haring. (Latijn: alosa alosa)

Allis shad: seafish from the herring family.

__________________
etten Ook hetten: zie cappij.
__________________
eyeren, (ghedopte)
(148)

Eieren. Ghedopte is afkomstig van het werkwoord doppen = indopen, onderdompelen, in casu in water of vet; te vergelijken met gepocheerde eieren respectievelijk spiegeleieren.

Eggs.

__________________
eyeren Lombaert
(90)

Eieren op zijn Lombardisch (Italiaans): dit gerecht is te zien als een voorloper van de zablagione, een Italiaans nagerecht dat bestaat uit marsalawijn, gebonden met eidooiers en op smaak gebracht met suiker.

Lombard eggs: early version of the eggnog (Italian: zabaglione, French: sabayon)

__________________