Home Inhoud Nieuws

 De Culinaire Geschiedenis van BelgiŽ
 

BelgiŽ
Culinaire Evolutie
Oude Eenheden
Referenties
Recepten

De Belgische keuken behoort tot de beste van de wereld.

Tafelen is bij ons meestal een sociale gebeurtenis en de Belg tracht eten en drinken telkens tot een feest te maken.

Deze webstek wil een centraal punt zijn van waaruit de culinaire geschiedenis van onze streken kan worden beleefd en de culinaire kunst kan worden geoefend.

Een compacte geschiedenis van BelgiŽ en omstreken bevindt zich onder de gelijknamige rubriek.

Onze keuken is dus beÔnvloed geweest door veel culturen. Sinds de "Oude Tijden" door diegenen die ons achtereenvolgens bezetten of regeerden; heden omdat we zelf wereldreizigers zijn geworden.

De culinaire evolutie is er vooral ťťn van nieuwe ingrediŽnten en nieuwe kooktechnieken, ontdekt of uitgevonden, plus originele, creatieve presentaties.

Eten en drinken doen wij met al onze zintuigen: "Culinaire kunst is het schilderen van een melodie met geuren en smaken."

 

Willy Van Cammeren - Februari 2007

 


De Groentenmarkt - Joachim Beuckelaer (1567)
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, Antwerpen 

 

Rechten en belangen: de bedoelingen van dit webinitiatief zijn nobel en belangeloos. Het wil de rechten of belangen niet schaden van auteurs of instanties die rechtstreeks of onrechtstreeks hebben bijgedragen tot de inhoud. Indien dit toch het geval zou zijn, gelieve dan uw reactie te bezorgen met een voorstel tot verbetering.
Overal op elke plaats de bron vermelden zou niet alleen leiden tot onleesbaarheid maar is ook niet doenlijk gezien veel via het Internet werd opgezocht en de bron lang niet altijd duidelijk is of wordt vermeld.

 

Voor vragen of opmerkingen contacteer willy@vancammeren.be    -    Laatst bijgewerkt op 03/07/2008